Herkomst Winemoor

Wijnveen is een niet veel voorkomende naam in Nederland. Waarschijnlijk is de naam afkomstig/ ontstaan in de tijd van Napoleon. Opvallend is wel dat het een veel voorkomende naam is in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Het is wel een voorkomende naam in Wageningen, Apeldoorn, Aalten & Winterswijk.

Waar de naam vandaan komt?
Aangenomen wordt dat verre voorouders ‘wijn’ stookten op het (hoog-)’veen’ dat in het oosten van het land voorkomt.

De (branden)wijn werd gemaakt/ gestookt van de jeneverbes of terwijl van de Juniperus communis.

Wein venn — Wijnveen — Wijn en veen — Wine & moor—

Winemoor

 

Wat hebben we te bieden?

Tuinmeubilair (Teak)
Een groot assortiment degelijk en mooi tuinmeubilair vervaardigd uit Teakhout en/of eikenhout. Neem en kijkje op de site voor de verschillende modellen en maak een afspraak om hetgeen te bekijken in de showroom

Plantenbakken
Plantenbakken in ‘ieder’ gewenst formaat gemaakt van massief eikenhout afkomstig uit de Winterswijkse bossen, 100% Winterswijks-product. De bakken zijn verplaatsbaar d.m.v. palletwagen en/of heftruck.

Beelden
De beelden zijn gemaakt van Gietijzer, Brons en Natuursteen. Het zijn zeer duurzame producten en blijven na aanschaf jarenlang uw tuin & terras en/of erf verfraaien.

Fonteinen
De fonteinen zijn van natuursteen, brons en/of gietijzer. Voor kleine tuinen en zowel voor in grote tuinen, maar ook voor binnenshuis zijn er fonteinen beschikbaar.

Bloempotten
De bloempotten en/ of bakken zijn gemaakt van gietijzer en natuursteen. Ze zijn ideaal voor in de tuin, maar ook voor binnen in huis en/of uw bedrijf. Van kleine tot grote exemplaren zijn leverbaar, eventueel inclusief beplanting.

Prielen/ Folley’s
Voor de grotere tuinen en buitenplaatsen en/of landgoederen zijn deze schitterende prielen en/of Folley’s een goede aanvulling op het gezellig buitenzitten en buitenleven in stijl.